Maszynka do mięsa

Maszynka do mięsa w lokalu gastronomicznym

Z czym kojarzy nam się maszynka do mięsa? Oczywiście z mięsem. Dziś z takich urządzeń korzystamy zarówno w domu, jak i lokalu gastronomicznym, choć trzeba podkreślić, że nowoczesne artykuły z tej dziedziny, mimo iż wyglądają jak stare poczciwe maszynki do mięsa, to poza nim mogą także służyć do mielenia wielu innych produktów, w tym między innymi kawy oraz sera. Tym samym wydaje się, że taki produkt w lokalu jest niezbędny. Powstaje jednak pytanie jaką maszynkę wybrać – ręczną czy elektryczną?

Wydajne maszyny elektryczne

Na pewno w przypadku lokali gastronomicznych o wiele lepiej jest postawić na maszynki elektryczne, choćby z tego powodu, że są bardziej wydajne, a także nie trzeba ich mocować do stołu oraz rzecz jasna mielenie odbywa się tu bez wykorzystania siły naszych mięśni. Co do wydajności, to dziś na rynku znajdziemy naprawdę różne maszyny. Jedne z nich w ciągu godziny są w stanie zmielić nawet pół tony mięsa, inne 300 kilogramów, a jeszcze inne jedynie 20 kg. W związku z tym każdy powinien znaleźć maszynkę, która w stu procentach spełni jego oczekiwania.

Nie warto w związku z tym nabywać maszynek ręcznych. Te, jeśli już mamy na nie stawiać pozostawmy na wyposażeniu prywatnych kuchni.

Materiał

Większość takich urządzeń wykonana jest ze stali nierdzewnej, co jest rzecz jasna tylko i wyłącznie z korzyścią dla użytkownika, bo dzięki temu są one wytrzymałe i nie straszne im wszelkie uszkodzenia mechaniczne. Jej poszczególne elementy, na przykład ślimak wykonane mogą być też z aluminium.

2 komentarze

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *